A HostLogic szolgáltatásai nemzetközi viszonylatban - interjú a Budapest Business Journal hetilapban

By 2014, September 12Hírek

Sok jó szakember van, jó az oktatás, a HostLogic példája mutatja, hogy magyarországi alapitású cég képes az SAP nemzetközi minősítéseit elnyerni, mert megfelel a nemzetközi sztenderdeknek, azonos kvalifikáltságú szakértők tekintetében nyugat-európai árszinthez képest a magyar árak alacsonyabbak, így kompetitív a szolgáltatásunk.

 Hogyan írná le a szolgáltatásaikat és termékeiket?

A HostLogic egy vállalati informatikai tanácsadó cég, amely az SAP technológiájának a segítségével valósít meg üzleti támogatást. Szolgáltatásunk a klasszikus vállalati erőforrás gazdálkodástól, a business analytics tevékenységeken (reporting, planning, business simulation) és a CRM-en keresztül (Customer Relationship Management) egészen az egyedi igényekre szabott vállalati és intézményi folyamatokat támogató informatikai rendszerekig terjed, melyeket a legújabb technológiákkal szolgáltatunk, mint pl a HANA. Mindezek mellett fontos szempont a mobil megoldások egyre nagyobb előtérbe helyezése.

A fenti üzleti szolgáltatásokhoz a HostLogic két sajátossággal bír. Egyrészt képes a teljesen inhouse informatikai üzemeltetési modelltől a cloud alapon szolgáltatott informatikai üzemeltetésig minden verzióban elérhetővé tenni a fenti üzleti alkalmazásokat. Másrészt a HostLogic képes az alkalmazásokat az SAP egyedi és forradalmi fejlesztésén alapuló HANA, úgynevezett in-memory-computing technológiai megoldásával szolgáltatni, amely eddig elképzelhetetlen képességűvé és performanicájúvá teszi az üzleti alkalmazásokat. Hardvergyorsítás és forradalmian új szoftveres adatkezelés ötvözete. Az SAP már évek óta piacvezető az üzleti alkalmazások területén, most azonban ezek működési sebessége is elképesztővé vált.

ERP szolgáltatásaikkal mindenre tudnak megoldást kínálni, amire egy vállalatnak szüksége lehet? Mindenre tudnak testreszabott megoldást kínálni?

Mivel a HostLogic az SAP technológiájával dolgozik, így képes a vállalati erőforrás gazdálkodás (ERP) teljes spektrumát lefedni, amely ma már nemcsak a klasszikus pénzügy-logisztika-gyártás területére terjed ki, a legújabb ERP koncepció szerint az SAP már teljes vállalati kollaborációt is támogat. A piacon egyedülálló módon az SAP szoftvermegoldásaival mérethelyes megoldást tudunk nyújtani, a kis-, közép- és nagyvállalatok számára egyaránt, legyenek azok lokális- vagy multinacionális vállalatok.

A HostLogic az elmúlt 15 évben kiemelt hangsúllyal kezelte azt, hogy minden iparág számára egyedi, az adott iparág működési sajátosságait és a speciális jövedelem termelő folyamatait tailor-made módon szolgáljuk ki. Ennek eredményeként ma a HostLogic több, mint 15 iparági megoldással rendelkezik, valamint egyedi megoldásokat is fejleszt.

Az Önök cége rendelkezik-e olyan egyedi megoldással, fejlesztéssel, amelyre különösen büszkék?

Az elmúlt hónapokban több olyan HANA alapú alkalmazást fejlesztettünk hazai és nemzetközi vállalatok számára, amelyekre különösen büszkék vagyunk, hiszen világviszonylatban is úttörő megoldások. Az egyik ilyen megoldásunk egy HANA (In-Memory-Computing) alapú Business Intelligencia megoldás az egyik legnagyobb nemzetközi energetikai eszközgyártó cégcsoportnál. A megoldás különlegessége nemcsak az elképesztő sebesség, hanem az, hogy több tucat, különböző kódkészletű heterogén üzleti rendszer adatait vagyunk képesek egységesíteni, elemezni és ezekből hatékonyan ábrázolni a logisztikai performancia mutatókat a cégcsoport minden EMEA vállalatára.
Ezen kívül nagyon büszkék vagyunk az egyes iparágak számára kifejlesztett megoldásainkra, köztük is kiemelten a sajt- és tejipari megoldásainkra, melyek már amerikai sajtgyár érdeklődését is felkeltették. Csakígy a gépgyártó és különböző megmunkáló folyamatokat végző vállalatok számára kifejlesztett megoldásaink.

Kik a legfőbb ügyfeleik?
Mivel a HostLogic több szegmensben is szolgáltat, a kisvállalati megoldásaink vevői alapvetően a magyar tulajdonú kis- és középvállalatok, akik generikus szoftvereket keresnek.
Középvállalati megoldásainknak általában olyan vállalatok az ügyfeleink, akik a bonyolulttá váló folyamataikat szeretnék jobban kontrollálni, illetve üzleti volumen növekedést terveznek, új vevőkkel, új piacokkal vagy új termékekkel.

Nagyvállalati körben ügyfeleink többsége jellemzően már rendelkezik SAP rendszerrel, ám ennek a rendszernek a jobb kihasználtságát, a lehetőségek jobb kiaknázását keresik, illetve gazdálkodásuk hatékonyságának növelését az SAP hatékonyságának növelésében keresik.

Vannak ugyanakkor olyan nagyvállalati körbe tartozó ügyfeleink is, akik egyedi szoftvereket akarnak építeni maguknak, mivel feldolgozási kapacitás problémákkal rendelkeznek, számukra kitűnő megoldást jelent a HANA.

Mennyi konzultáció szükséges az ügyfelekkel?
Fentiek alapján is látszik, hogy a HostLogic-nak többféle megoldása van. Vannak olyan termékeink, amelyek generikusak, tehát install-and-use tipusúak, és vannak olyan megoldásaink is, amelyek a középvállalatok számára készített iparág sepcifikus megoldások, ezek nagyon pontosan szabhatók a vállalatra, ezekben az esetekben több konzultáció szükséges, mindkét esetre rendelkezünk projekt metodológiával. Tapasztalatunk az, hogy akik hozzánk érkeznek és SAP felől érdeklődnek, már tudatosabb gazdálkodást folytatnak és a jövőbeli üzleti fejlesztéseikről konkrét elképzelésekkel bírnak.

Az Önök szolgáltatásainak ügyfelei jellemzően lokális cégek vagy nemzetközi jelenlétű vállalatok? Mennyire fontos az Önök üzletmenetében a személyes találkozás az ügyfelekkel?
A kisvállalati ügyfeleink jellemzően magyarok, a középvállalati ügyfeleinknek egy része magyar alapítású és CEE régióban működő cég, a másik része nemzetközi vállalatoknak leányvállalatai.
Nagyvállalati körben számos olyan ügyfelünk van, akiknek általában több országot áthidaló nemzetközi projektjeiben veszünk részt.

A HostLogic hosting és cloud szolgáltatásait 13 országban veszik igénybe.
A HostLogic-nak általában hosszútávú megállapodásai vannak ügyfeleivel, ezek mögött egyrészt a HostLogic projekt módszertana szerinti SAP bevezetési szolgáltatások, másrészt a különböző outsourcing szolgáltatások állnak. Mindezek napi szintű kapcsolatot igényelnek, hiszen nemcsak informatikai támogatásra terjednek ki, hanem az üzleti folyamatok támogatására is. Ügyfeleinkkel bizalmi kapcsolatot építünk, ezért mindkét fél számára fontos a face-to-face találkozás.

Miért jó üzleti környezet Magyarország a szoftver-fejlesztők számára?
Sok jó szakember van, jó az oktatás, a HostLogic példája mutatja, hogy magyarországi alapitású cég képes az SAP nemzetközi minősítéseit elnyerni, mert megfelel a nemzetközi sztenderdeknek, azonos kvalifikáltságú szakértők tekintetében nyugat-európai árszinthez képest a magyar árak alacsonyabbak, így kompetitív a szolgáltatásunk.
Az offshore árakhoz viszonyítva az a tapasztalatunk, hogy amennyivel az offshore árak alacsonyabbak a magyar áraknál, azt meghaladó mértékben nagyobb a produktivitása a magyar szakembereknek, így abszolút módon kompenzálódik az előny a magyar fél javára.

Miért járnak jól a vállalatok, ha az Önök szolgáltatásait választják?
Azért, mert minden vállalati folyamatra van megoldásunk, az informatikai megközelítés helyett az üzleti megközelítést használjuk, azért mert az SAP garanciáját tudjuk adni, sok opciót kínálunk az üzemeltetésre, jók az áraink, iparági nyelven beszélünk és vannak nagyon jó referenciáink. Birtokunkban van az a technológia, ami a jövő technológiája, ez a HANA. A HostLogic mérete biztonságot nyújt ügyfeleink számára, de nem olyan nagy, hogy az ügyfél elvesszen benne.

Budapest Business Journal

Leave a Reply