A HostLogic a hazai piac első ASP szolgáltatója

By 2000, December 5Hírek

Előnyös megoldások kis- és közepes cégeknek

Az első működő hazai ASP (Application Service Provider) szolgáltatóként a HostLogic Magyarország Kft. www.hostlogic.com az informatikai piac új, fontos szereplőjévé vált. A HostLogic Kft. által kidolgozott megoldást, hogy kis- és közép-, illetve nagyvállalatok hazai képviseletei számára olyan szoftvereket tegyen elérhetővé, eddig jellemzően csak nagyvállalatok használták. A kis- és középvállalkozások ugyanis nem rendelkeznek egy ilyen rendszer működtetéséhez szükséges erőforrásokkal és magasan képzett IT szakembergárdával. A kisebb vállalkozások számára erőforrás-kímélő megoldás lehet külső segítség igénybevétele az üzletvitel szempontjából kritikus fontosságú alkalmazások kiépítéséhez, irányításához, fejlesztéséhez és karbantartásához.
Ez az igény a technológiai szolgáltató vállalatok egy új körének, az alkalmazás-szolgáltató (ASP) vállalkozásoknak a kifejlődését eredményezte. A HostLogic az első, amely az integrált üzleti tudást a ma legmeghatározóbb vállalati alkalmazási területek mindegyikén – a vállalati erőforrás-tervezés (ERP), az ügyfélmenedzsment (CRM), az eCommerce és a B2B – nyújtja.

A HostLogic a felsorolt területeken legjobbnak bizonyult szoftvereket választotta alapul. ERP-megoldása az SAP mySAP.com szoftverére épül. A megengedhető költségek és a legmodernebb technológia alkalmazásának együttesét az teszi lehetővé, hogy a HostLogic megoldás ASP-technológián alapul, azaz az integrált vállalatirányítási szoftvereket az interneten keresztül teszi hozzáférhetővé a felhasználó számára, méghozzá úgy, hogy a rendszer üzemeltetéséhez szükséges hardvereket és szoftvereket saját központjaiban működteti, lehetővé téve ezzel a felhasználók számára az ezekhez kapcsolódó kiadások és egyéb alternatív erőforrások megtakarítását. Az ASP-technológia gyakorlati alkalmazását és előnyeit a tegnapi szolgáltatás-ismertető sajtótájékoztatón László Péter, a HostLogic szerződéses ügyfele, a MatávKábelTV Kft. ügyvezetője ismertette. Gaál Péter, a Microsoft Magyarország Kft. marketingigazgatója bejelentette: megállapodásuk értelmében a HostLogic Magyarország a Microsoft Magyarország ASP-szolgáltató partnere lesz.

Computertechnika

2000. december 5.

Leave a Reply