Élelmiszeripari rendszer a HostLogic-tól

By 2007, September 20Hírek

Élelmiszeripari vállalkozások számára fejlesztett ERP alapú informatikai megoldást az egyik legnagyobb hazai SAP szolgáltató, a HostLogic Kft. Az iparági add-on lényege, hogy a már hagyományosnak számító SAP funkciók mellett egyetlen informatikai megoldásban modellezi az élelmiszeripari vállalatok minden üzleti, termelési tevékenységét.

Számos korábbi iparági megoldás − építőipari, kereskedelmi, gyártói, szerviz, e-learning, CRM, felsőoktatási, stb. − után most az élelmiszeripari gyártók számára dolgozott ki speciális, iparági problémákra választ adó szoftverbővítményt (add-on) a HostLogic Kft. A cég több, az élelmiszerszektorban végzett SAP bevezetés tapasztalatait összegezve keresett megoldást az ágazat tipikus problémáira – mondta el Fárizs Péter, a cég ügyvezetője.

Az SAP All-in-One alapú szoftver integrált és univerzális választ ad az élelmiszergyártókra jellemző kérdésekre, mint a minőség alapú árazás, a párhuzamos mértékegységek kezelése, a gépekre lebontott kapacitás-tervezés, vagy a komplex minőségmenedzsment az alapanyagtól a késztermékig, akár termékenként, országonként, vagy üzletkötőnként lebontva.

Az élelmiszeriparra jellemző kiegészítések közül az egyik leginnovatívabb a mérlegházi, vagy más néven felvásárlási funkció, amely biztosítja egyszerre nagy mennyiségű gabona, zöldség, tej, vagy bármilyen élelmiszer alapanyag felvásárlását és betárolását, akár több telephelyen, egyidejűleg is.

Az új szoftverrendszer emellett ellátja a már hagyományos SAP feladatnak számító könyvelési mérleg, raktárkezelési, fuvar- és göngyölegszervezési, tárgyi eszköz nyilvántartási feladatokat, illetve támogatja a bérszámfejtés, az értékesítés és a marketing csapatok munkáját is.

Leave a Reply