Előfizetéses hosting formában is elérhető a középvállalati ERP megoldás

By 2009, December 7Hírek

Az SAP Hungary Kft., és a Hostlogic Kft. bejelentette, hogy új licenc és hosting megoldást kínál a középvállalatok számára kidolgozott vállalatirányítási rendszerhez, az SAP Business All-in One-hoz. Eszerint az ügyfeleknek nem szükséges megvenni a licenceket, hanem meghatározott ideig (kettő, három, vagy négy évig) bérelheti azokat havi vagy negyedévenkénti díj ellenében. Az új szolgáltatás hosting formában érhető el.

Az alkalmazáscsomagot az SAP partnere, a Hostlogic Kft. biztosítja, mely tartalmazza a vállalatirányítási megoldást, az iparágspecifikus SAP Best Practice csomagot, az SAP® MaxDB™ adatbázist, és a standard SAP® Enterprise Support támogatást. Az ügyfelek emellett opcionálisan választhatnak ügyfélkapcsolatmenedzsment (CRM), üzleti intelligencia (BI) és bérszámfejtés modulokat az SAP Business All-in-One-hoz. Az ügyfelek így igényeiknek megfelelően konfigurálhatják és azonnal használhatják a megoldást, melyet idővel akár hagyományos, helyszíni (on premise) üzemeltetésre is válthatnak.
Utóbbiban nyújt segítséget az SAP honlapján található konfigurátor, mely a teljes bevezetés költségére ad hozzávetőleges árkalkulációt.

Földi Valéria, az SAP Hungary Kft. partnerhálózatért felelős kereskedelmi igazgatója az előfizetéses hosting kapcsán aláhúzta: “Régóta várjuk, hogy a több mint 50 országban bizonyított megoldás Magyarországon is elérhetővé váljon. Hisszük, hogy a kedvező licenc konstrukció azon középvállalatok számára nyújt azonnali megoldást, melyek korlátozott IT, és szűkős anyagi erőforrásokkal rendelkeznek.”

Molnár Attila, a HostLogic értékesítési igazgatója elmondta, napjainkban elsődleges jelentőségű a cégek számára a pénzügyi erőforrások minél nagyobb mértékű felszabadítása. Az SAP licencek bérleti konstrukcióban történő igénybevétele maximálisan támogatja a vállalatokat likviditásuk megőrzésében és javításában egy nagy összegű beruházás alternatívájaként.

A Hostlogicról
A HostLogic a 80-as évek végétől van jelen az SAP hazai és nemzetközi piacán. Amerikai együttműködéssel 1999-ben indította be alkalmazás-szolgáltatási és hosting üzletágát. 2002-ben Közép-Kelet-Európában elsőként, egész Európában nyolcadikként nyerte el az SAP Hosted Solutions – Advanced” partneri címét. Ugyanebben az évben a cég a Deloitte&Touche IT Fast 50 elnevezésű közép-kelet-európai ranglistáján a második helyet foglalta el, 2003 és 2007 között pedig a HostLogic végezte a legtöbb új magyarországi SAP-bevezetést. A megelőző évek eredményeinek köszönhetően 2006-tól a HostLogic az SAP Gold fokozatú partneri címét is elnyerte. Széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakembergárdájával kifejlesztette saját SAP szoftveralapú üzleti megoldásait, melyeknek ERP, HR, BI és CRM tartalmát a középvállalatok igényeire szabta. A HostLogic szolgáltatásait 2000-től számos külföldi, elsősorban nyugat-európai cég is igénybe veszi. www.hostlogic.hu

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában 92 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2009 by SAP AG. Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver és az itt említett egyéb SAP termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak.

Leave a Reply