EWO bérleti és ASP formában

By 2001, March 7Hírek

Elsősorban bérleti és ASP üzemeltetési formában akarja értékesíteni az EWO (Editorial Web Office) újságstruktúrájú portálépítő és -üzemeltető szoftvert az EWO Internet Tartalomszolgáltató Kft.

A program segítségével laikus felhasználók folyamatosan működtethetnek egy vállalati (intraneten vagy extraneten futó) vagy vállalatok közötti, portál, illetve e-kereskedelmi funkciókat is ellátó website-ot. A vállalkozás az egyéves Enternet 2001 Kft. internetszolgáltatóval kötött érdekházasságot, amelynek keretében az Enternet ügyfelei szolgáltatáscsomagjuk részeként EWO-előfizetést is kapnak. A hárommillió forint törzstőkével alakult EWO Kft. tulajdonosai az Enternet tulajdonosi köréből kikerülő magánszemélyek, valamint a szoftver fejlesztője – mondta a NAPI Gazdaságnak Schwarcz Tibor, a cég ügyvezető igazgatója -, árbevételi tervük kialakítását nehezíti, hogy egyelőre még a termék árazásánál tartanak.

Jó tanácsok ASP-szerződéshez
1. Szerezz háttér-információt! Mivel az ASP a vállalatod működéséhez feltétlenül szükséges feladatot lát el, mielőtt szerződsz vele, tudd meg a lehető legtöbbet róla. Ha a szolgáltató csődbe megy, “magával viheti” adataidat. Jó, ha a partner tőzsdei cég, mert akkor köteles megjelentetni pénzügyi beszámolóit.
2. Kérj szolgáltatási garanciát! Egy jó ASP olyan szerződést ajánl, amelyben garantálja a szolgáltatása bizonyos sebességét és megbízhatóságát. Ez általában pluszpénzbe kerül, de megéri, mert például bizonyos esetekben, ha nem teljesülnek e vállalások, a szolgáltató visszafizeti díja egy részét.
3. Készíts katasztrófatervet! Tarts talonban egy tartalék ASP-t a legrosszabbra számítva és foglaltasd bele a szerződésbe, hogy jelenlegi szolgáltatód csődje esetén köteles átadni adataidat a tartalék cégnek.
4. Köss biztosítást! Már léteznek ASP-szerzodésekkel, adatvesztéssel, vírusok károkozásával kapcsolatos biztosítások. Élj ezzel a lehetőséggel!

Napi Gazdaság

G.J.

Leave a Reply