HostLogic: sajtónyilvánosság elé lépett a hazai piac első ASP szolgáltatója

By 2000, December 5Hírek

November 5-én bemutatkozott a sajtónak az 1999-ben a floridai Boca Ratonban alakult HostLogic ASP (Application Service Provider) szolgáltató magyarországi leányvállalata, amely ez év első felétől SAP alapú integrált üzleti alkalmazások interneten keresztüli bérlését kínálja főleg közepes méretű vállalatoknak.

Az első és eddig egyetlen hazai felhasználó a MatávKábelTV Kft., ám a HostLogic 2001-ben már 1-1,5 millió dolláros árbevételt tervez alkalmazás-outsourcing, ASP és ún. MAP(Managed Application Provider) tevékenységekből. A már 3 kontinens 8 országában jelen lévő HostLogic az értékesítés mellett Budapesten termékfejlesztéssel is foglalkozik: ERP megoldása a mySAP.com szoftverre épülő Smart Enterprise™, amellyel az 1-10 milliárd forint árbevételű, 100-1000 alkalmazottal rendelkező, saját IT erőforrásokat kímélni szándékozó cégeket célozzák meg.

További fókuszterületeik: előre konfigurált vertikális, ún. “best practice” üzleti megoldások, illetve nagy számviteli, pénzügyi, ún. “osztott” szolgáltatások nyújtása az ASP technológiát igénylőknek. A sajtótájékoztatón a Microsoft képviseletében Gaál Péter marketing igazgató bejelentette, hogy a HostLogic Magyarország a rövidesen megkötendő megállapodás értelmében a Microsoft Magyarország első hazai ASP szolgáltató partnere lesz, ezáltal az MS alkalmazásokra is kiterjeszti ASP tevékenységét, mégpedig a Microsoft .NET technológiára alapozva. Gaál szerint az MS ASP licenc 2001. elejétől lesz elérhető.

Leave a Reply