Nő a kereslet a hosting iránt

By 2008, October 13Hírek

Egy magyar vállalkozás, a HostLogic Kft. Kelet-Európa legmagasabb színvonalú SAP hosting szolgáltatója – tanúsítja az SAP AG most zárult minőségi auditja. A társaság a régió kilenc országában szolgáltat, árbevételének 70 százaléka a kialakított technológiai háttérnek köszönhető. A megnövekedett IT-igények miatt a hosting szolgáltatókat világszerte, de Kelet-Európában is egyre többször veszik igénybe a közép- és nagyvállalatok.

A HostLogic 2002 óta folyamatosan minősített Hosting Partnere az SAP-nak. A minőségi auditot kétévente ismétlődően végzi el az SAP, melynek mostani fordulóján a HostLogic Kelet-Európában egyetlenként ismét elnyerte az Advanced Hosting Provider címet – jelentette be Görbics Zoltán, a HostLogic Kft. ügyvezetője.

A világon 116 minősített SAP-partner nyújt hosting szolgáltatásokat SAP alkalmazásokhoz. A magyar kisvállalatnak érdemes volt a világviszonylatban is magas színvonalú technológiai kompetencia kiépítése, ugyanis ennek révén válhatott a szolgáltatási képesség regionálissá – emelte ki a cégvezető. Magyarország mellett Görögország – Lengyelország – Oroszország földrajzi háromszögén belül nyolc országban is szolgáltatnak. Ráadásul a technológiai platform könnyen elérhetővé teszi az SAP megoldásait a magyar középvállalatok számára is.

A HostLogic évi 1,5 milliárd forintos árbevételének 30 százaléka közvetlenül a hosting eredménye, a középvállalatoknak nyújtott szolgáltatásokban szerepet játszó megoldás közvetetten az árbevétel további 40 százalékát adja, tehát a cég igen jelentős, 70 százalékos forgalmat köszönhet ennek.

A vállalatok egyre komolyabb színvonalú IT-infrastruktúrát igényelnek, amely abból a tendenciából is látszik, ahogyan a kelet-európai régióban nő az adatközpontok és a bennük elhelyezett szerverek száma. Görbics Zoltán szerint az IT-szervezeteknek mindenképpen szövetkeznie kell a hosting szolgáltatókkal, hogy az üzleti eredmény elérése érdekében képesek legyenek az új háttérkörnyezeteket felállítani és működtetni. A nagyvállalatok megnövekedett igényei miatt elindult IT-invesztíciók nagy része ezért a professzionális szolgáltatóknak jelenthet bevételt. Egy vállalat ugyanis vagy nem rendelkezik olyan informatikai képességekkel, amelyekre az új feladatok ellátásához szükség van, vagy a meglévő IT-képességek kiegészítése szükséges a hatékony működéshez. Van, aki egy-egy átálláshoz kér segítséget, van, aki hosszú távon, évekre igényt tart üzemeltetési támogatásra. Ez a magyarázata annak, hogy a hosting szolgáltatókat világszerte egyre gyakrabban veszik igénybe a közép- és nagyvállalatok.

Leave a Reply