Vajon miért választotta a 10 milliárd Ft árbevétel feletti cégek 54 százaléka az SAP rendszert?

By 2013, May 9Rendezvények

2013. május 9-én bemutatjuk az SAP rendszer speciális előnyeit gyártó vállalatok számára

Helyszín: Kinnarps House – Jarl Konferenciaterem, 1133 Budapest, Váci út 92.

Jelentkezem a díjmentes rendezvényre »

A sikerorientált felsővezetők nem kockáztatnak. Ők ettől profik. Nekik kiemelkedő vállalatirányítási rendszerre van szükségük ahhoz, hogy ne feltevésekre alapozzák a vállalat jövőjét, hanem naprakész, sőt percre pontos forgalmi adatokra…

Főnökeik, üzleti partnereik, vevőik és beszállítóik is ezt várják el tőlük.

A piacvezető fémipari, műanyagipari és elektronikai ipari vállalkozások gyakran annak köszönhetik ámulatos sikereiket, hogy kiszolgálnak néhány nagy ügyfelet. Kiemelt partnereik gyakran milliárdos árbevételű multinacionális cégek, vagy hatalmas bevétellel büszkélkedő hazai vállalatok, akik megbízható SAP rendszert használnak.

Biztos vagyok benne, hogy Önnek is van néhány kitűnő partnere, akik bevételük döntő részét adják. Érthető, ha folyamatosan azon töri az agyát, mit tehetne annak érdekében, hogy ők még többen legyenek. Ez egy fontos kérdés, amin érdemes gondolkodni annak érdekében, hogy a jövőben is rekord árbevétellel büszkélkedhessen vállalata…

Szeretne még több hatalmas céget üdvözölni ügyfelei között? Jó lenne leszerződni egy akkora megrendelésre, amit a versenytársai közül senki nem mer aláírni a szigorú vállalási határidők miatt?

Talán ma még rémálmok gyötrik, ha arra gondol, hogy az üzem kicsúszhat a gyártási határidőből, hiszen napjainkban már nem elég robosztus gépekkel hatalmas mennyiségeket gyártani. Elengedhetetlen a piaci előny megtartásához, hogy az informatika támogassa a döntéshozatalt, és a nyilvántartási rendszer percre pontosan kövesse a raktárkészlet változásait. Csak így lehet gyorsan reagálni a szélsebesen változó igényekre. Egy csúszásból származó kötbér híre erdőtűzként söpörne végig a piacon, és pillanatok alatt meginogna a bizalom a cégében, ami nem csak presztízsveszteséggel járna…

“Az SAP rendszer széles funkcionális spektruma miatt sikerült összes jelentős üzleti folyamatunkat változtatás nélkül a legjobb gyakorlat megoldásaival alkalmazni. Erre talán egy nagyon jó példa: a mi üzletágunkban a változó piaci szituációk miatt vevőink nagyon gyakran változtatják a szállítási határidőt – adott esetben naponként is változtatják, és ezt a bonyolult üzleti folyamatot az SAP-val 100%-ig sikerült leképeznünk.”
Szilágyi János, Global Head Office IT Manager, Vincotech Group.

Miért döntenek a piacvezető vállalatirányítási rendszer mellett a legnagyobb cégek?
A fémipari, műanyagipari, elektronikai gyártó vállalatok felsővezetői karöltve keresik a megoldást a rugalmatlanságból eredő problémákra, hiszen mindannyian attól szenvednek, hogy az informatikai rendszer hiányosságai leszorítják a gyártás eredményességét.

A nagyszerű eredményeket felmutató vállalatok vezetői mind érdekeltek a sikerekben, hiszen csak akkor számíthatnak elismerésre, ha szakértelmükkel minél gyorsabban és hatékonyabban támogatják a vállalati célokat. Egy mérnökien megtervezett vállalatirányítási rendszerrel pedig gyerekjáték kidolgozni a hatékonyságnövelés és költségcsökkentés lehetséges alternatíváit.

5 érv az SAP mellett

Az ügyviteli programok kínálatában piacvezető SAP AG. 40 éves szoftverfejlesztői múltja garancia arra, hogy biztos háttértámogatást nyújtson partnereinek akár évtizedek múlva is.
A program nagyon stabil működésű, ami a jó minőségű szoftverkódnak és kiterjedt minőségbiztosításnak köszönhető.
Nem szükséges sok programozás ahhoz, hogy a vállalat egyedi folyamatait leképezzék az SAP rendszerben.
Az SAP élen jár az innovációban az adatbázis- és analitikai megoldásaival.
Felhő alapú és mobil alkalmazásai maximálisan kiszolgálják a legmodernebb ügyféligényeket is.

“Saját fejlesztésű rendszerünk volt azelőtt, de elég sok problémánk volt vele, és megbízhatóság szempontjából – ahogy hallottuk – az SAP sokkal biztonságosabb. És ez volt a kiindulópont a kiválasztásnál, hogy egy biztos, stabil rendszer álljon a rendelkezésünkre, amivel most is meg vagyunk elégedve. Az SAP rendszerben stabilak az adatok: nincsenek félig rögzített, megakadt tranzakciók; amit egyszer rögzítettünk, annak minden egyes lába megvan, és annak megfelelő helyen, ahova tették.”

Sörös Zoltán, IT vezető, RotaPack Zrt.

Ezért választják a körültekintő vezetők az SAP rendszert. Ahogy Ön is látja, egy gondosan megtervezett SAP rendszer a különböző területek vezetőinek igényeit egyaránt kielégíti.

Jelentkezem a díjmentes rendezvényre »

Néhány felsővezetői terület, ahol áldás az átfogó informatikai rendszer:

  • Cégtulajdonos
  • Ügyvezető
  • Termelési vezető
  • Pénzügyi vezető
  • Informatikai vezető

Amennyiben Ön cégtulajdonosként, ügyvezetőként vagy termelési vezetőként szeretné vevői számát vagy a megrendelt volument növelni, akkor minimalizálni akarja a kockázatot. Hogyan lesz képes vállalásait nagyobb zökkenők nélkül határidőre teljesíteni?

A fejlesztésekhez a legjobb lépés lesz a vitathatatlanul stabil és megbízható SAP rendszer bevezetése. Nem véletlen, hogy a multinacionális gyártó vállalatok sorra állnak át erre a piacvezető német szoftverre.

Az SAP rendszer elterjedtsége a Magyarországon bejegyzett 10 Milliárd Ft árbevétel feletti gyártó vállalatok körében a 2012-es év végén elérte az 54%-ot. Szám szerint 114 darab potenciális nagy partner, aki olyan üzletfeleket keres, akik hozzájuk hasonló vállalatirányítási rendszert működtetnek.

Nyilván azt a vállalatot részesítik előnyben a partnerválasztás során, akivel zökkenőmentes az információcsere. Elvárják, hogy üzletfelük azonnal válaszoljon a megrendeléssel kapcsolatos kérdésekre, sőt, rugalmasan képes legyen változtatni szállítási mennyiségeket és határidőket is. Ehhez az kell, hogy minden alapanyag, félkész- és késztermékről pontos kimutatás álljon rendelkezésre.

“Forgalmunk 70%-át olyan cégek megrendelései teszik ki, akik szintén SAP rendszert használnak. A velük való kapcsolat zökkenőmentes az EDI-nak (elektronikus adatkapcsolat) köszönhetően. Ez a közvetlenül nehezen számszerűsíthető előny számunkra rendkívül értékessé és nélkülözhetetlenné teszi az SAP rendszert.”

Vizi Róbert, Cégvezető, Ruget Kft.

A pénzügyi vezetők munkáját hallatlanul megkönnyíti az, ha a vállalatnál keletkező minden adat egyetlen adatbázisból elérhető. Rendkívüli módon értékelik, hogy a feladások automatikusan megtörténnek, és ezzel együtt a riportokat is gyorsan el lehet készíteni. Nincsenek párhuzamos adatrögzítések, minden feladatkör pontosan meghatározott. Így még a beszerzések engedélyezési folyamatának bevezetésével is komoly megtakarítást lehet elérni. Ha a pénzügyön valaki igazán tudja értékelni egy integrált rendszer előnyeit, akkor ő a pénzügyi vezető vagy a menedzser, hiszen neki óriási terhet vesz le a válláról az SAP.

“Pénzügyesnek megkönnyíti az életét az, hogy a pénzügyi riporthoz bizonyos költségek feladásra kerülnek, nem kell a különböző modulok között különféle tranzakciókat futtatni, pl. az anyagköltség vagy az értékesítés automatikusan a főkönyvi modulban láthatóvá válik.”

Mórócz Mónika, Kontrolling vezető, Ruget Kft.

Az informatikai vezetők felelőssége, hogy a vállalati informatikai struktúra – melynek központi eleme az integrált vállalatirányítási rendszer – egy percig se veszélyeztesse a folyamatos üzletmenetet és a vevők kiszolgálását. Az SAP Business All-in-One rendszert üzemeltető rendszergazdák első helyen emelik ki az SAP robosztusságát, biztonságát, stabilitását. Amit egyszer berögzítettek ebbe a rendszerbe, az fellelhető, és nincsenek elakadt tranzakciók sem. Az IT vezetők nagyra értékelik a német precizitással megírt kiváló minőségű programkódot, amihez akár saját megoldásokat is fejleszthetnek házon belül. Az sem lényegtelen szempont, hogy az SAP tanácsadók száma egyre nő, tehát mindig supportálva lesz Magyarországon, és nem szaladnak el a szolgáltatási árak.

“2003-ban helyeztünk üzembe egy szervert, amire az SAP Business All-in-One rendszer 4-es verzióját telepítettük. Se a szerverrel, se az SAP szoftverrel soha semmi probléma nem volt, nem volt soha rendszerleállás, stabilan működött egészen 2009-ig. 2009 óta már egy új szerveren fut az éles rendszerünk, továbbra is hiba nélkül. Most fogjuk a második szervert is lecserélni az SAP 4-es verziójáról a 6-os verzióra történő átállással egy időben.”

Csorba Krisztián, IT vezető, Alaszka Kft.

Ismerje meg Ön is az SAP erejét!
Jöjjön el az SAP Hungary és a HostLogic Zrt. bemutatójára, ahol megismerkedhet az SAP rendszer legfontosabb előnyeivel, és meghallgathatja egy gyártó vállalat (Vincotech Kft.) tapasztalatait mindenfajta kötelezettség nélkül.

Részletes program:

9:00 – 09:30 Érkezés
9:30 – 10:00 Köszöntő – Dr. Molnár Attila, üzletágvezető, HostLogic Zrt.
10:00 – 10:45 Integráció és valósidejű vállalatvezetés SAP rendszerrel
Dénes Gábor, szenior SAP tanácsadó, HostLogic Zrt.
10:45 – 11:00 Kávészünet
11:00 – 11:45 Hogyan támogatja az SAP a költségcsökkentést és a vállalati növekedést a logisztikán keresztül?
11:45 – 12:15 Reporting megoldások az SAP üzleti intelligenciával a gyors és eredményes döntéshozatalért
Giczi Balázs, szenior BI tanácsadó, HostLogic Zrt.
12:15 – 12:45 Őszintén az SAP-ról – a HostLogic ügyfele, a Vincotech csoport Global Head Office IT Managere és SAP felhasználó támogatója mondják el tapasztalataikat
12:45 – 13:00 Kérdések
13:00 – 14:00 Ebéd

Mikor?
A rendezvény időpontja:
2013. április 24. (szerda) 09:30 – 14.00 óra

Hol?
A rendezvény helyszíne:
Kinnarps House – Jarl Konferenciaterem, 1133 Budapest, Váci út 92.
Amennyiben gépjárművel érkezik, ingyenes parkolást biztosítunk a Kinnarps House mélygarázsában.

Rendezvénnyel kapcsolatos kérdésével forduljon kollégánkhoz:
Fekula Zoltán
Tel: 06-1-237-1735
Email: zfekula@hostlogic.hu

Regisztráljon ingyenes rendezvényünkre most!

Név:

A közzétett adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elolvastam, megértettem. Regisztrációm elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy a rendezvényen való részvételemmel összefüggő kapcsolattartás céljából a tájékoztatóban megjelölt feltételekkel személyes adataimat a HostLogic Kft. kezelje, valamint az SAP Hungary Kft-nek továbbítsa ugyanebből a célból.

Leave a Reply