Kedvezményezett neve: Techwave Hungary Zrt.
Projekt címe: „ProCont” projekt kockázat előrejelző és elemző projektcontrolling alkalmazás fejlesztése és integrációja nagyvállalati környezetbe
Projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00038
Szerződött támogatás összege: 280 044 990 Ft
Támogatás mértéke: 58,98%
Projekt tartalmának bemutatása:
A fejlesztés eredményeként létrejövő projekt optimalizálási controlling modell elősegíti, hogy a gazdálkodó szervezetek által elindított projektek gazdálkodásáról átfogó képet kapjon a felsővezetés. Ennek része a kockázatok napi szintű kontrollja, ahhoz kapcsolódó előrejelzések készítése, s a szervezet tanulási képességének a fejlesztése. A projektben létrejön egy kockázatértékelési közgazdasági modell, ami a projektportfolióban lévő, napi szinten frissülő adatbázis adatain képes lesz kockázatok újraértékelésére, s előrejelzések frissítésére. A közgazdasági modellre épülve létrejön az ERP és HR rendszerekkel interfészen keresztül kommunikáló projektcontrolling alkalmazás, ami leképezi a közgazdasági modellt, felhasználva MI (mesterséges intelligencia) alapú technológiát.

A projekt és a fejlesztés innováció tartalma abban rejlik, hogy a projektkockázatok kiértékelését mélytanuló algoritmussal képezi le, s ráülteti egy olyan naprakész adatbázisra, ami össze van kapcsolva a kritikus pénzügyi tranzakciós nyilvántartásokkal. A projektek pénzügyi-gazdasági állapotáról naprakész adatbázist, s ehhez egy innovatív kockázatértékelési (MI technológiára épülő) és benchmarking funkcionalitással rendelkező alkalmazást nem kínálnak a versenytársak. Ráadásul a világ egyik vezető ERP rendszerének, az SAP-nak a fejlesztői környezetében hozzuk létre és kínáljuk a felhő alapú megoldást.

A projekt végére a közgazdasági és információtechnológiai kutatási eredményekre kidolgozott felhő alapú informatikai alkalmazást piaci bevezetésre alkalmas állapotba kívánjuk eljuttatni.

A kutatásba olyan egyetemi és vállalati vezetéstudományi és controlling szakértelmet biztosítunk, amely mögött van bizonyított technológiafejlesztési tapasztalat. A piaci potenciál a rendelkezésünkre álló kiterjedt ügyfélkapcsolatok és hitelesség miatt is közel 150 hazai gazdálkodó szervezetet foglal magába, s nemzetközi szinten pedig az SAP felhő alapú megoldásainak a piactere nyílik meg.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.01.31.

Techwave Hungary Zrt.

„ProCont” projekt kockázat előrejelző és elemző projektcontrolling alkalmazás fejlesztése és integrációja nagyvállalati környezetbe

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

280,04 MILLIÓ FORINT