SAP HANA Üzemeltetés

Techwave Hungary SAP Innovációk

Cégünk sikerrel bizonyította be Magyarországon első, a világon 14. SAP partnerként, hogy gyorsan és hatékonyan képes elsajátítani akár a forradalmian új technológiákat is. A mostani speciális átvilágításon a magyar cég először mutatta be saját SAP HANA szolgáltatási fejlesztéseit és képességeit is. Az ennek elismeréseként odaítélt „Certified Provider of SAP HANA Operations Services” cím egy olyan SAP által fejlesztett szoftvertermékhez kapcsolódik, amely a memóriában futó adatbázis-kezelés révén forradalmian gyors és hatékony üzleti alkalmazások lehetőségét teremti meg, akár hatalmas adatmennyiség (Big Data) esetén is.

„Az informatika közismerten gyorsan fejlődő, folyamatos innovációt és tanulást igénylő iparág, amelyben nekünk szolgáltatóknak kell és lehet élen járni. Büszkék vagyunk az újabb elismerésre, amely alátámasztja, hogy világszintű összehasonlításban is gyorsan tudjuk beépíteni az innovációs eredményeket a tudásunkba. Ez biztonságot és a fejlődés lehetőségét jelenti az ügyfeleinknek, és számunkra is kiváló megerősítés.” – nyilatkozta Görbics Zoltán, a Techwave Hungary Zrt. igazgatósági tagja az SAP HANA szolgáltatói minősítés elnyerése kapcsán.

Techwave Hungary SAP HANA szolgáltatások

HANA Hosting & Felhő Szolgáltatások

 • HANA Hosting és üzemeltetési szolgáltatások
 • Techwave Hungary HANA felhő alapú szolgáltatások
 • HANA virtualizációs szolgáltatások

HANA alkalmazásfejlesztés & működtetés

 • HANA alapú BI alkalmazások
 • HANA megoldások ERP/CRM/Suite applikációs alapokon
 • Független Native HANA alkalmazások
 • Kombinált üzleti csomag–üzleti intelligencia–portál alkalmazások HANA platformon

HANA upgrade és adatmigrációs szolgáltatások

 • ERP/CRM/BI upgrade szolgáltatások a HANA-alapú működtetésre való áttérés lehetővé tételéhez
 • ERP/CRM/BW adatmigrációs szolgáltatások HANA működtetéshez

 

HANA stratégiai és értékelési tanácsadás

 • HANA stratégia kialakítása informatikai ügyfélkörnyezethez
 • Meglévő informatikai portfolió értékelése HANA bevezetéséhez
 • Ügyfél stratégiai akcióterv elkészítése és kivitelezése

 

Mi az az SAP HANA?

Az SAP HANA egy memóriaalapú adatbázis (IMDB). A memóriaalapú adatbázis annyit tesz, hogy az összes adatot a memóriában (RAM-ban) tároljuk, azaz nem vesztegetünk időt az adatok merevlemezről RAM-ba való betöltésével vagy azzal, hogy egyes adatokat a RAM-ban, más adatokat pedig átmeneti tárolókban tároljunk. Minden mindig a főmemóriában van, ami lehetővé teszi, hogy a CPU-k gyorsan elérjék a szükséges adatokat.

A memóriaalapú tárolás sebességre gyakorolt jótékony hatását azzal is fokozhatjuk, ha többmagos CPU-kat, alaplaponként több CPU-t, illetve szervergépenként több alaplapot alkalmazunk.

Memóriaalapú adatbázis használatával a bonyolult adatműveleteket a számítógép nem az alkalmazások szintjén végzi, hanem azok átkerülnek az adatbázisba.

Az SAP HANA rendelkezik többmotoros lekérdezés-kezelő környezettel, amely alkalmas relációs, grafikus és szöveges adatok egyazon rendszeren belüli kezelésére. Különféle jellemzői jelentősen megnövelik a feldolgozás sebességét, valamint jól kezelik a nagy adathalmazokat és a szövegbányászati funkciókat.

Az SAP HANA adatbázis tehát:

 • egy olyan hardver-szoftver kombináció, amellyel nagy mennyiségű, valós idejű adatok feldolgozása történik memóriaalapú adatbázisban;
 • ötvözi a soralapú és oszlopalapú adatbázis-technológiákat;
 • az adatokat a főmemóriában (RAM) tároljuk, nem pedig a merevlemezen;
 • leginkább a valós idejű analitikákban, illetve a valós idejű alkalmazások fejlesztésében és használatában fejti ki erejét.

SAP HANA Architektúra

Az SLT-másolás és egyéb technológiák segítségével a HANA-ban az adatokat valós időben migrálhatjuk. Lehetőség van arra is, hogy az adatokat az SAP BW-ből vagy más adatbázisból az SAP HANA-ba másoljuk. A HANA-ban az úgynevezett HANA Studio modellező eszközt használhatjuk a logikai struktúra kialakítására, valamint az olyan eszközök alkalmazására, mint az SAP BusinessObjects vagy az SAP Visual Intelligence, melyek az adatok megjelenítésére vagy elemzésére is szolgálnak.

Az SAP HANA bevezetése mellett szóló tíz legjobb érv

Az SAP HANA az SAP történetének egyik leggyorsabban fejlődő terméke, amelyet az informatika igazi áttörésként tart számon a memóriaalapú adatbázis-alkalmazások között. Az SAP HANA egyetlen memóriaalapú platformon, az adatbázisok és adatfeldolgozási, valamint alkalmazásplatformhoz kapcsolódó funkciók kombinációjával felgyorsítja az analitikákat és az alkalmazásokat.

Az SAP HANA a legújabb generációs üzleti platform, mely ötvözi

 • az üzleti tranzakciókat,
 • az emelt szintű analitikákat,
 • a közösségi médiát,
 • a mobileszközök használatának élményét,
 • az együttműködésre alapuló üzletet, valamint
 • a tervezési kapcsolatokat.

Talán felteszi magának a kérdést, hogy mire jó ez az egész: hogyan tudna az SAP HANA az Ön üzletének hasznára válni, vagy épp hogyan növelhetné cége profitját. Az alábbiakban vázoljuk az SAP HANA bevezetése mellett szóló tíz legfontosabb érvet.

1. Gyorsaság

„Az SAP HANA által elért sebességnövekedés váratlan és jelentős, és lehetővé teszi teljes üzleti modellek átalakítását.”

Az SAP HANA jelentős mennyiségű adatot képes gyorsan kezelni. A legmodernebb memóriaalapú technológia segítségével „valódi” üzleti valósidejűséget tesz lehetővé.

Az SAP HANA biztos alapokat nyújt az alkalmazások egy egészen új generációjának kifejlesztéséhez; voltaképpen bármilyen forrásból nyert nagy adatmennyiségek valós idejű elemzését teszi lehetővé.

Egy fogyasztási cikkekkel foglalkozó vállalat SAP HANA rendszerének éles működése közbeni vizsgálat alábbi adatai mutatják, miként történik az SAP HANA-ban adott eladáshelyi adatok valós idejű elemzése. Ezzel a cég villámgyorsan át tudja tekinteni a szegmentációt, az áruellátást és a készletmenedzsmentet, valamint el tudja végezni az információ-előrejelzést.

2. Valós idő

A legmodernebb memóriaalapú technológia segítségével az SAP HANA lehetővé teszi a „valódi” valós idejű cégműködést.

Több különböző adatforrásból percrekész adatok nyerhetők ki, amelyek segítségével a lehetséges üzleti lépések összevethetők, és valós üzleti tények alapján választható ki az optimális megoldás, mellyel a cég pénzügyi, működési és stratégiai céljai leginkább összehangolhatók.

3. Bármilyen adat

Az SAP HANA strukturált és strukturálatlan adathalmazokból egyaránt képes a következtetések levonásához szükséges információt generálni.

Az SAP HANA integrálni tudja a belső és külső forrásokból származó strukturált és strukturálatlan adatokat, és összesítés nélkül képes dolgozni a részletes adatokkal.

4. Bármilyen forrás

Az SAP HANA a már meglévő adatforrásokból az SAP HANA-ba történő adatbetöltés több módját kínálja.

Az SAP HANA a vállalkozási környezetek széles körébe integrálható, mellyel kezelhetővé válik az Oracle adatbázisokból, a Microsoft SQL szerverekből és az IBM DB-ből nyert adat.

5. Következtetések – Nyerjen új következtetéseket összetett, előrejelzést tartalmazó elemzésekből

Az SAP HANA megjelenése előtt az elemzés a következőket jelentette:

 • Előre konfigurált, fix üzleti kritériumok alapján kialakított interfészek.
 • Hosszú várakozási idő saját beállítások alapján készített jelentések készítésénél.
 • Visszatekintő elemzések, melyek nem adtak lehetőséget jövőbeni elvárások megfogalmazására.

Az SAP HANA segítségével:

Gyorsan és könnyen tud ad-hoc nézeteket készíteni anélkül, hogy tudnia kellene az adat vagy a lekérdezés típusát – ezzel üzleti döntéseit pontos információk és következtetések alapján tudja meghozni.

Új lekérdezéseinél gyors eredményeket kap, így versenytársait leelőzheti az új folyamatok és üzleti modellek alkalmazásában.

A legmodernebb kívánalmaknak megfelelő, interaktív elemzéseket – mint például szimulációkat és mintafelismeréseket – készíthet annak érdekében, hogy mérhető, célzott üzleti lépéseket tehessen.

6. Innováció–Az üzleti innováció első számú platformjan

Az SAP HANA úttörő szerepet tölt be a memóriaalapú számítástechnikában. Konfigurálhatósága, könnyű integrálhatósága és forradalmian új funkciói révén az SAP HANA voltaképpen bármire használható, amire vállalkozásának szüksége van.

Néhány példa az alkalmazási területekre:
Energiagazdálkodás

Az energiaszolgáltatók az SAP HANA-t az okosmérő-technológia által kinyert adatok óriási mennyiségeinek feldolgozására és elemzésére használják, ezzel elősegítve a fogyasztók hatékonyabb energiafelhasználását, valamint a fenntarthatóságot célzó törekvéseket.
Valós idejű tranzit útvonaltervezés

Az SAP HANA segítségével kutatócégek több ezer taxi GPS-éből kinyert valós idejű adat alapján optimális autós útvonalakat tudnak tervezni.
Szoftverkalózkodás kiszűrése és megelőzése

Technológiai vállalatok az SAP HANA segítségével nagy és összetett adathalmazokat elemeznek a szoftverkalózkodás megismerése és feltérképezése céljából, mely alapján megelőző stratégiákat tudnak kialakítani és ezzel bevételüket tudják növelni

Tech companies use SAP HANA to analyze large volumes of complex data to gain business insights into software piracy, develop preventive strategies, and recover revenue.

7. Egyszerűség–Kevesebb szint, egyszerűbb felépítés, alacsonyabb költség

Csökkentheti vagy akár ki is iktathatja a komplex adattárházak és adatpiacok működéséhez szükséges adatösszesítést, indexelést, leképezést és kinyerés-átalakítás-betöltést (ETL).
Egyszerre alkalmazhatja az előregyártott üzleti logikát, a memóriaalapú műveleti folyamatokat és a többmagos 64 bites processzorokra történő optimalizációt.
Kevesebbet költhet valós idejű számítógépes folyamatokra.

8. Felhő

Használja Ön is a közép-kelet-európai régió egyik leghatékonyabb felhő alapú üzleti alkalmazását.
Az SAP HANA működteti a Techwave Hungary vállalkozói és középpiaci felhőit, melyek már több száz SAP-rendszert és számos HANA-ügyfelet kiszolgálnak.

Gyorsaság:

Az egy helyen tárolt verem kiküszöböli a várakozási időt, így lehetővé válik a valós idejű együttműködés, feldolgozás és tervezés.

Méretezhetőség:

A masszív felhőalapú szolgáltatás lehetővé teszi a jelenlegi és a következő generációs alkalmazások gyors, az Ön üzleti igényeihez méretezett bevezetését.

Biztonság:

A független szakértők által bevizsgált adatbiztonsági és adatfelügyeleti sztenderdek segítségével a felhőalapú megoldás teljes keresztmetszetében gondoskodunk adatainak biztonságáról.

9. Költségek

Az SAP HANA alkalmazásával a cég HANA-n futó alkalmazásainak működtetésére fordított informatikai összköltség csökken, így Ön a felszabaduló tőkét a koncepciókra és tartalomspecifikációkra fordíthatja.

10. Kockázatcsökkentés

A Techwave Hungary Zrt. informatikai beruházásainak és különleges SAP partnerkapcsolatának köszönhetően

 • az új technológia megtanulásának,
 • adaptálásának a piaci követelményekhez,
 • az üzleti tartalmakkal való előzetes feltöltésének,

azaz egy új technológia bevezetésének műszaki és üzleti kockázatait részben vagy egészben előre felméri.

Cégünk hosszú távú stratégiája, hogy előre megértsük, értékeljük, adaptáljuk és használatra felkészítsük mindazokat az új fejlesztéseket, amelyeket a szoftver- és hardvergyártók kínálnak.

Ezzel a szakmai és üzleti vállalással tudjuk csökkenteni ügyfeleink saját kockázatait és elősegítjük a forradalmi változások elterjedését.

Amennyiben szeretne részletesebb információt kapni SAP HANA üzemeltetési szolgáltatásunkról,