Sokszínű SAP

By 2007, November 22Hírek

Speciális, festékkeverő modult dolgozott ki az SAP Business One rendszerhez a magyar HostLogic Kft. A megoldás azon festékkereskedelmi cégek igényeit szolgálja ki, melyeknél gyakori az egyedi festékek előállítására szóló megrendelés. Az eszköz többek között a felhasznált anyagok és számlák nyilvántartására, továbbá a raktárkészletek felügyeletére szolgál.

Speciális szoftvermegoldást fejlesztett ki a festékkereskedő cégek számára a HostLogic Kft., az SAP egyik legnagyobb hazai partnere. A festékkeverés egy speciális gyártási folyamat, melynek során néhány alapszínből és adalékanyagokból állítják elő pontosan a kívánt árnyalatot és hatást. Ezt irányítja az SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszerből és a hozzá illesztett modulból álló új megoldás.

Az egyedi színek receptúrája elektronikus összekötésben áll a számlával, biztosítva a nyomon követést, így a kereskedő a vevőnek később a bizonylat alapján bármikor ugyanolyan színt képes előállítani. Az integráltság lehetővé teszi az automatikus árképzést is, valamint a festékkeverőgépek általi nyersanyag-felhasználás precíz, önműködő nyilvántartását, a raktárkészlet pontos ismeretét.

A programmodul a festék-előállító gép adatai alapján dolgozza fel a keveréseket. A modul beemeli az SAP rendszerbe a kapott információkat, egyedi azonosítót hoz létre az új cikkhez, a darabjegyzék alapján egy gyártási utasítást készít, majd az SAP Business One leveszi az alapanyagokat a raktárról és bevételezi a készterméket – azaz a kikevert színt. Az eszköz végül beárazza, majd automatikusan előállítja a számlát.

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek ebben a szegmensben tevékenykednek, hatalmas segítséget jelent a rendszer. Sok fölösleges adminisztrációt, többszörös adatrögzítést és számos, ennek során elkövethető tévedést lehet segítségével megelőzni − fejtette ki Zoltai Zoltán, a HostLogic SAP Business One üzletágának vezetője.

A festékkereskedő vállalatoknak kínált programcsomag tartalmazza azon hagyományos megoldásokat is, melyekre ezeknek a vállalkozásoknak szüksége lehet. Így megtalálható benne a pénzügy, könyvelés, bank, gyártás, szerviz, raktárgazdálkodás, beszerzés, értékesítés, ügyfélkapcsolatok (CRM) funkciók, és kívánságra beüzemelhetők a bérszámfejtés, valamint a telephelyek közötti árumozgást és a belső rendeléseket lehetővé tevő modulok is.

Leave a Reply